Motorische beperkingen kunnen grote invloed hebben op dagelijkse activiteiten, maar ook in het verder digitaliserende landschap. Ook deze groep mensen kan eenvoudig toegang krijgen tot digitale content.
Auditieve beperkingen, de oorzaken en gevolgen, en hoe technologie mensen met gehoorproblemen helpt om beter te communiceren en toegang te krijgen tot digitale content.
Ontdek de verschillende soorten visuele beperkingen, van slechtziendheid tot blindheid. Hoe beïnvloeden deze aandoeningen het dagelijks leven en welke oplossingen er zijn voor betere toegankelijkheid.
Waarom zijn toegankelijke digitale publicaties essentieel voor mensen met een beperking. Hoe dragen WCAG-richtlijnen bij aan inclusie en wat kun je doen om content voor iedereen toegankelijk te maken.
Permanente, situationele en tijdelijke beperkingen
Artikel
3 minuten
Toegankelijkheid gaat verder dan permanente beperkingen, het betreft ook tijdelijke en situationele uitdagingen, zoals herstel na een blessure. Hoe kunnen digitale platforms en content aangepast worden om voor iedereen gebruiksvriendelijker te zijn.
Je maakt digitale content toegankelijk voor alle lezers. Ontdek hoe algemene en hulptechnologie digitale content voor iedereen waarneembaar en bedienbaar maken.
Toegankelijke beeldcontent maken vraagt dikwijls om tekstalternatieven. Toch is dat niet altijd vereist. Of überhaupt een tekstalternatief nodig is en wat de inhoud ervan moet zijn, hangt vaak af van de context van het beeld. Lees meer.
Er worden nogal wat termen gebruikt als het gaat om toegankelijk beeld. Alternatieve teksten, alt-teksten, beeldbeschrijving. Wat is wat? In dit artikel leggen we het je uit.
Beeldcontent maak je toegankelijk door WCAG-succescriterium 1.1.1 op te volgen. Ook kennis van WCAG-criterium 1.4.5 is handig. Dat heeft alles te maken met zogenaamde ‘afbeeldingen van tekst
Beeldcontent in jouw publicatie wil je ontsluiten voor iedereen. WCAG-succescriterium 1.1.1 is daarbij leidend, met termen als ‘niet-tekstuele content’, ‘tekstalternatief’, ‘alternatieve tekst’ en ‘gelijkwaardig doel’. Wat betekenen die en wat kun jij met dit belangrijke criterium in de praktijk?