Maak je e-books en digitale platforms toegankelijk en gebruiksvriendelijk! Ontdek hoe je met het WCAG-principe ‘Begrijpelijk’ navigatie, taal en fouten helder maakt. Leer meer!
Maak digitale content toegankelijk: zorg voor toetsenbordbediening, soepele navigatie, genoeg tijd en gebruiksvriendelijkheid voor iedereen volgens WCAG 2.2!
Toegankelijkheid is essentieel voor een inclusieve, digitale ervaring. Ontdek hoe WCAG-richtlijnen zoals 'Waarneembaar' jouw digitale content inclusiever maken. Start vandaag!
Je maakt digitale content toegankelijk voor alle lezers. Ontdek hoe algemene en hulptechnologie digitale content voor iedereen waarneembaar en bedienbaar maken.
Toegankelijke beeldcontent maken vraagt dikwijls om tekstalternatieven. Toch is dat niet altijd vereist. Of überhaupt een tekstalternatief nodig is en wat de inhoud ervan moet zijn, hangt vaak af van de context van het beeld. Lees meer.
Er worden nogal wat termen gebruikt als het gaat om toegankelijk beeld. Alternatieve teksten, alt-teksten, beeldbeschrijving. Wat is wat? In dit artikel leggen we het je uit.
Beeldcontent maak je toegankelijk door WCAG-succescriterium 1.1.1 op te volgen. Ook kennis van WCAG-criterium 1.4.5 is handig. Dat heeft alles te maken met zogenaamde ‘afbeeldingen van tekst
Beeldcontent in jouw publicatie wil je ontsluiten voor iedereen. WCAG-succescriterium 1.1.1 is daarbij leidend, met termen als ‘niet-tekstuele content’, ‘tekstalternatief’, ‘alternatieve tekst’ en ‘gelijkwaardig doel’. Wat betekenen die en wat kun jij met dit belangrijke criterium in de praktijk?