Voor iedereen met een leesbeperking maken we voor de Koninklijke Bibliotheek passende leesvormen. Boeken in audio, braille, groot formaat of karaokeboek.
De aardbevingen in Groningen als gevolg van de gaswinning zijn al lange tijd een veelbesproken onderwerp in de media. Hoe krijgt iemand die blind of slechtziend is nu een goed begrip van een complex onderwerp als de Groningse aardbevingen?
Het staat vast: we moeten anders omgaan met onze energiebronnen. Oftewel, energietransitie. Maar wat behelst die transitie dan? En hoe leg je dat uit aan iemand die blind is? De onafhankelijke redactie van Dedicon maakte er een audiospecial over.
Marjolijn is slechtziend en groot fan van luisterboeken. Haar vriend Wilbert besloot haar te verrassen en wel met een heus huwelijksaanzoek, ‘verstopt’ in een Scandinavische thriller! Daar werkte Dedicon graag aan mee!
Dedicon maakt voor abonnees van Passend Lezen reliëfabonnementen van jaarlijks zes edities. Elke editie bestaat uit een voelbare tekening met uitleg in braille en op Daisy-cd. Op iedere tekening is een QR-code toegevoegd voor aanvullende uitleg over de betreffende tekening.
In februari 2022 organiseerde China de Olympische Winterspelen. Reden om kenmerkende beelden als het logo en de Olympische ringen voelbaar te maken voor blinde en slechtziende sportliefhebbers.
Voor kinderen met een visuele beperking heeft Dedicon enkele titels van nijntje voorzien van voelbare tekeningen en van tekst in braille en zwartdruk. Terwijl de kinderen worden voorgelezen kunnen ze het wereldberoemde konijn op de tast ontdekken.
Voor uitgeverij Sanoma maakt Dedicon beeldbeschrijvingen voor het tijdschrift Libelle. Anne Bottenheft, coördinator Beeld bij Dedicon, geeft een kijkje in de keuken.
Vanuit haar werkplek ziet Hilly allerlei vergaderende mensen in de glazen ruimte naast haar. Dat levert soms hilarische momenten en binnenpretjes op. Over luistertijdschriften maken en scheetjes.
Het magazine Cultuur, Trends en Mode is een luistertijdschrift over kunst en cultuur voor mensen met een visuele beperking. Een gesproken magazine over onze hedendaagse beeldcultuur.
De onafhankelijke redactie De Voorste Kamer maakt luistermagazines voor mensen met een visuele beperking. Ruim 16.360 minuten luisterplezier voor meer dan 3.000 abonnees.