Leesboeken in elke passende vorm

Gesproken boeken, brailleboeken en Jumboletters

Mee kunnen praten over de laatste bestsellers van Stephen King, Tommy Wieringa of Saskia Noort. Dat wil toch iedereen? Ook mensen die door een visuele beperking, dyslexie of een motorische beperking niet in staat zijn een gedrukt exemplaar te lezen. Daarom zet Dedicon in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om al die mooie, spannende en informatieve boeken om in alternatieve leesvormen. Klanten kunnen ze lenen bij Bibliotheekservice Passend Lezen.

De collectie boeken van Passend Lezen omvat inmiddels al meer dan 75.000 gesproken boeken die op verschillende manieren te beluisteren zijn: online (streaming) of op Daisy-cd. Zo kunnen klanten boeken beluisteren waar en wanneer ze maar willen.

verbaasde dame. Quote: Ik kan weer meepraten over het nieuwste boek

Ook leesboeken in braille en Jumboletter

Ook is er een collectie brailleboeken van ruim 18.000 titels. Daarbij is ook aan de beginnende braillelezers gedacht. De boeken voor deze jonge lezers zijn enkelzijdig geprint, hebben een extra witregel tussen de brailleregels en bevatten geen hoofdletters.

En dan is er voor de jeugd nog een collectie van ruim 130 grote letterboeken. Deze boeken, Jumboletter genaamd, hebben een lettergrootte van .24 en een grotere regelafstand dan gebruikelijk. Dat biedt veel Jumboplezier!

Toepassingen en inspiratie

Productie Bibliotheken

Meer weten?