Paarse Kamer

We blijven vernieuwen

Dedicon beschikt over een speciale innovatie-unit: de Paarse Kamer. Dit team werkt met volle toewijding aan praktische en nuttige oplossingen voor mensen met een visuele beperking. Soms verrassend, vaak origineel en altijd toegankelijk. 

Vraag

De wereld verandert. En mensen veranderen mee. Ook de vraag naar informatie verandert. En daarbij bedoelen we niet alleen de inhoud, maar ook de bron waar deze informatie vandaan komt en de vorm waarin deze verschijnt. Tekst verandert in beeld, traditionele media in digitale oplossingen die we real time willen consumeren. De veranderingen gaan in zo'n razend tempo, dat het nauwelijks te voorspellen is hoe de wereld er over twee jaar uitziet.

En aanbod

Gelukkig worden in de wereld om ons heen ook elke dag nieuwe ideeën bedacht. Nieuwe technieken, ontwikkelingen en samenwerkingen komen op. Wanneer deze slim worden toegepast kunnen ze in veel gevallen de wereld van mensen met een visuele beperking enorm vergroten. Denk aan zaken als spraakbesturing, Epub en ga zo maar door.

Samenbrengen

Om blijvend in te spelen op de veranderende vraag is het noodzakelijk dat Dedicon ook blijft vernieuwen. En dat doen we. De mensen in de Paarse Kamer hebben oog voor trends. Doen onderzoek. Snappen de wensen van onze doelgroep. Zijn permanent op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze doelgroep beter te bedienen. Ze experimenteren, stuntelen, werken samen, toetsen en falen. Maar wanneer nieuwe ideeën eenmaal de toets van onze doelgroep doorstaan, werkelijkheid worden, dan gaat het dak eraf!

Meer over onze mensen en innovaties

Afbeelding
een professioneel mengpaneel met tientallen schuifjes en een microfoon
Afbeelding
hand die een lampenpeer tekent op papier
Afbeelding
projectmanagers voor een scrumbord vol gekleurde post-its

Meer weten? Neem contact op!

Afbeelding
Portretfoto Inge de Mönnink
Inge de Mönnink
Manager Educatieve Dienstverlening & Strategische Innovatie